Zamów sól himalajską różową.
Substancją potrzebną do prawidłowego działania naszego organizmu jest sól. Jakie cechy ma niejodowana sól kłodawska czy różowa sól himalajska? Dlaczego należy wykorzystywać je w gastronomii?
Zalety różowej soli himalajskiej
Sól kuchenna to jeden z najlepszych dodatków, który świetnie wzbogaca smak posiłków. Choć nieumiarkowane wykorzystanie soli ma negatywne oddziaływanie na nasze samopoczucie, to jej rozważne ilości (do 6 gramów dziennie) są niezbędne dla poprawnego działania ludzkiego organizmu. Sól zaopatruje nas wszak w sód, czyli w pierwiastek odpowiadający za gospodarkę wodną oraz utrzymanie poprawnego ciśnienia krwi. Jednym ze zdrowych rodzajów soli jest różowa sól himalajska pochodząca ze złóż liczących prawie 250 mln lat. Składnik ten zawiera mnóstwo wartościowych minerałów i pierwiastków, takich jak potas, magnez czy żelazo, a przy tym jest pozbawiony niebezpiecznych składników i zanieczyszczeń, takich jak trujące metale ciężkie. Sól himalajska doskonale podbija smak dań i jest do kupienia zarówno w postaci pokaźnych, jak i niewielkich kryształków.
Sól kłodawska – wykorzystywana nie tylko w przemyśle spożywczym
Sól kłodawska niejodowana natomiast to produkt o dużym stopniu czystości – zawiera ok. 97% chlorku sodu i stanowi kapitalny dodatek do naszych kiszonek. Jest niezastąpionym źródłem magnezu, cynku czy wapnia, a więc składników niezbędnych do utrzymania pełni wigoru. Niejodowana sól kłodawska wydobywana jest w kopalni Kłodawa w województwie wielkopolskim. Nie jest poddawana , tym samym nie zatraca swoich własności i jest bez problemu wchłaniana przez organizm. Sól kłodawska niejodowana jest na co dzień wykorzystywana nie tylko w branży gastronomicznej, ale także sektorze przemysłowym, chemicznym oraz w kosmetyce, rolnictwie i lecznictwie.
Lokalizacja firmy:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]